صفحه نخست  •  فهرست تالارها  •  نگارخانه  •  لیست اعضا  •  گروه‌ها  •  جستجو  •  ورود

3
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
نویسنده پیغام
armoaznآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: چهارشنبه 22 تير 1384
مجموع ارسالها: 1276
اعتبار کسب شده: 3000
جنسيت: مرد
ارسال يکشنبه 30 تير 1387، ساعت 13:59
 1 ماه و 10 روز پيش

در اين مطلب قصد داريم شعر معروف «يه توپ دارم قلقليه» را مورد بررسي قرار دهيم تا متوجه شويم شاعر اين شعر قصد داشته چه مفاهيمي را به ما منتقل کند:

Image
يه توپ دارم قلقليه:
توپ: جسمي کروي که بيشتر وقتها جنسش از چرم يا پلاستيک است. البته برخي مواقع بچه هاي نسل سومي کلمه توپ را در معناي «درست و حسابي» هم به کار مي برند!
قلقلي: بازيگر برنامه کودک که با وجود داشتن زبان، سالهاست که حرف نمي زند!
تفسير: از آنجا که شاعر آدم نديد بديدي است در همان بيت اول داشته هايش را به رخ مخاطب کشيده و مي گويد يک عدد توپ دارد، و از آنجا که فکر مي کند همه مثل خودش نفهم هستند توضيح مي دهد که توپش قلقلي است؛ و کسي نيست بگويد مگر توپ مکعب يا مربع هم داريم؟!

Hint
در اينجا نقش قلقلي بازيگر برنامه کودک نامعلوم است!

سرخ و سفيد و آبيه:
تفسير: از آنجا که شاعر تحت تاثير جو کنکور فوق بوده پاسخ اين سئوال را که توپش چه رنگي است، در قالب سه گزينه الف- سرخ ب- سفيد ج آبي مطرح کرده است!
ولي به دلايل نامعلومي از بيان گزينه چهارم مد نظر کرده.

مي زنم زمين هوا مي ره:
هوا مي ره: يعني هوا مي رود. گفته مي شود بعد از «رفتن هوا» خلا به وجود مي آيد که در اين صورت زندگي در چنين شرايطي، محال است!
تفسير: اين مصرع کمي اشکال مفهومي دارد و فاقد ساختار منطقي است. شاعر در اينجا مي گويد:« مي زنم زمين هوا مي ره»، حال غير از اينکه زدن توپ به زمين، چه ربطي به «رفتن هوا» دارد، اين سئوال نيز براي مخاطب مطرح مي شود که هوا کجا مي رود؟

نمي دوني تا کجا مي ره:
تفسير: شاعر در اينجا يک نظريه علمي را مطرح مي کند و آن اينکه وقتي توپش را به زمين مي زند و هوا مي رود، در اثر بوجود آمدن خلا، توپش به دوردستها مي رود، طوري که خود شاعر هم نمي داند کجا رفته است!(توضيح: رابطه بين بوجود آمدن خلا و دور شدن توپ در اين مطلب نمي گنجد و نيازمند پاس کردن 11 واحد تخصصي فيزيک اتمي است!)

من اين توپو نداشتم:
تفسير:شاعر در اين قسمت طريقه بيان شکست نفسي را به طرز هوشمندانه اي به اثبات رسانده.و در واقع قصدش اين است که بگويد من در گذشته کودکي رنج کشيده و عقده اي بودم.

مشقامو خوب نوشتم:
تفسير: احتمالا شاعر کاري را بر خلاف امور گذشته انجام داده چون آن را با ذوق و شوق بسيار تعريف مي کند!

بابام بهم عيدي داد:
تفسير: پيام شاعر اين است که مشقهايتان را تنها در ايام عيد خوب بنويسيد تا زحماتتان هدر نرود و پدرتان به شما يک عيدي توپ بدهد!
توضيح نه چندان ضروري: توپ در جمله فوق به معناي «درست و حسابي» است.

يه توپ قلقلي داد:
تفسير: پيداست شاعر درک و فهم درست و حسابي نداشته، چون هم مشقهايش را خوب نوشته و هم ايام عيد بوده، اما او به يک توپ رضايت داده.

5
5
0
پاسخ به صورت نقل قول بازگشت به بالای صفحه
ستاره’ غريب
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

مجموع ارسالها: 2298
اعتبار کسب شده: 3636
جنسيت: زن
ارسال يکشنبه 30 تير 1387، ساعت 18:15
 1 ماه و 10 روز پيش

armoazn نوشته بود:
در اين مطلب قصد داريم شعر معروف «يه توپ دارم قلقليه» را مورد بررسي قرار دهيم تا متوجه شويم شاعر اين شعر قصد داشته چه مفاهيمي را به ما منتقل کند:

Image
يه توپ دارم قلقليه:
توپ: جسمي کروي که بيشتر وقتها جنسش از چرم يا پلاستيک است. البته برخي مواقع بچه هاي نسل سومي کلمه توپ را در معناي «درست و حسابي» هم به کار مي برند!
قلقلي: بازيگر برنامه کودک که با وجود داشتن زبان، سالهاست که حرف نمي زند!
تفسير: از آنجا که شاعر آدم نديد بديدي است در همان بيت اول داشته هايش را به رخ مخاطب کشيده و مي گويد يک عدد توپ دارد، و از آنجا که فکر مي کند همه مثل خودش نفهم هستند توضيح مي دهد که توپش قلقلي است؛ و کسي نيست بگويد مگر توپ مکعب يا مربع هم داريم؟!

Hint
در اينجا نقش قلقلي بازيگر برنامه کودک نامعلوم است!

سرخ و سفيد و آبيه:
تفسير: از آنجا که شاعر تحت تاثير جو کنکور فوق بوده پاسخ اين سئوال را که توپش چه رنگي است، در قالب سه گزينه الف- سرخ ب- سفيد ج آبي مطرح کرده است!
ولي به دلايل نامعلومي از بيان گزينه چهارم مد نظر کرده.

مي زنم زمين هوا مي ره:
هوا مي ره: يعني هوا مي رود. گفته مي شود بعد از «رفتن هوا» خلا به وجود مي آيد که در اين صورت زندگي در چنين شرايطي، محال است!
تفسير: اين مصرع کمي اشکال مفهومي دارد و فاقد ساختار منطقي است. شاعر در اينجا مي گويد:« مي زنم زمين هوا مي ره»، حال غير از اينکه زدن توپ به زمين، چه ربطي به «رفتن هوا» دارد، اين سئوال نيز براي مخاطب مطرح مي شود که هوا کجا مي رود؟

نمي دوني تا کجا مي ره:
تفسير: شاعر در اينجا يک نظريه علمي را مطرح مي کند و آن اينکه وقتي توپش را به زمين مي زند و هوا مي رود، در اثر بوجود آمدن خلا، توپش به دوردستها مي رود، طوري که خود شاعر هم نمي داند کجا رفته است!(توضيح: رابطه بين بوجود آمدن خلا و دور شدن توپ در اين مطلب نمي گنجد و نيازمند پاس کردن 11 واحد تخصصي فيزيک اتمي است!)

من اين توپو نداشتم:
تفسير:شاعر در اين قسمت طريقه بيان شکست نفسي را به طرز هوشمندانه اي به اثبات رسانده.و در واقع قصدش اين است که بگويد من در گذشته کودکي رنج کشيده و عقده اي بودم.

مشقامو خوب نوشتم:
تفسير: احتمالا شاعر کاري را بر خلاف امور گذشته انجام داده چون آن را با ذوق و شوق بسيار تعريف مي کند!

بابام بهم عيدي داد:
تفسير: پيام شاعر اين است که مشقهايتان را تنها در ايام عيد خوب بنويسيد تا زحماتتان هدر نرود و پدرتان به شما يک عيدي توپ بدهد!
توضيح نه چندان ضروري: توپ در جمله فوق به معناي «درست و حسابي» است.

يه توپ قلقلي داد:
تفسير: پيداست شاعر درک و فهم درست و حسابي نداشته، چون هم مشقهايش را خوب نوشته و هم ايام عيد بوده، اما او به يک توپ رضايت داده.

اين بيت نمايانگر بابايه خسيسي بوده که اين طفل معصوم داشته.بابايي که اگر اين کودک ما در ايام عيد تکاليف خود رو خوب انجام مي داد در نهايت يه توپ براش مي خريده.تازه هيچ بعيد نيست با عيدي هاي خود بچه اين کارو نکرده باشه.بهتر نيست اين مورد و به يونيسف گزارش بديم. Think

2
2
0
itwmanآفلاين
داره راه ميفته!
داره راه ميفته!

آواتار

تاريخ عضويت: جمعه 16 آذر 1386
مجموع ارسالها: 273
اعتبار کسب شده: 3000
جنسيت: مرد
ارسال دوشنبه 31 تير 1387، ساعت 1:44
 1 ماه و 10 روز پيش

سلام ؛

از افاضات دوستان به فيض رسيديم !!

پيشنهاد مي شود شعر اتل متل توتوله رو هم به چالش به کشانيد چرا که اين شعر ، دير زماني است ذهن مرا مور مور مي کند !!

البته وزارت محترم ارشاد قبلا طي بيانيه اي (بخش نامه) اين شعر رو فاقد مجوزهاي لازم دانسته است و آن را در فرهنگستان لغت

و ادب پارسي اصلاح نموده اند.. در ادامه متن اصلي اين بخش نامه مرقوم مي شود ؛

اميد است پايگاه مقاومت اين سايت با نقدهاي سازنده از حملات گسترده فرهنگي جلوگيري کند :

" 1- استفاده از کلمات رکيک در اين شعر مثل : شير و پستان

2- ترويج بي حجابي

3- صدور غير قانوني شير به هندوستان

شعر اصلاح شده :

اتل متل صلوات

گاو علي زده قاط

هم دست داره هم آستين

شيرش رو بردن فلسطين

از حزب الله لبنان

بگير زن مسلمان

اسمشو بزار حکيمه

که چادرش ضخيمه.."

و اين نام چه گوارا و کاسترو است که قاره ي امريکا را ميلرزاند.

2
2
0
نمایش پیغامهای ارسال شده قبلی:      
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
موضوعات مرتبط
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است کتاب هاي الکترونيک فارسي
2
پاسخها: 52 بیننده: 4050 نویسنده: ice.plus
اين موضوع قفل شده است شما نمي توانيد پيغام جديدي ارسالي کنيد، به پيغامي پاسخ دهيد و يا آن را ويرايش کنيد. اس ام اس هاي با حال و توپ
1
پاسخها: 4 بیننده: 4128 نویسنده: alsa57
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است استفاده از يک خانم به جاي توپ بسکتبال
1
پاسخها: 7 بیننده: 719 نویسنده: milyooner
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است آيا مايليد در گروه مجله فعاليت کنيد؟
1
پاسخها: 63 بیننده: 2238 نویسنده: پيمان

مشاهده موضوع قبلی مشاهده موضوع بعدی
قبلی تالار بعدی

پرش به:   

شما نمی‌توانید در این تالار موضوع جدیدی ارسال کنید
شما نمی‌توانید به موضوعات این تالار پاسخ دهید
شما نمی‌توانید پیغامهای ارسالی خود در این تالار را، ویرایش کنید
شما نمی‌توانید پیغام های ارسالی خود در این تالار را حذف کنید
شما نمی‌توانید در نظرسنجی‌های این تالار شرکت کنید
قوانين تالارهاي گفتمان گزارش خطا
سوال در مورد تالارهاي گفتمان پيشنهاد